Enkelbanden (gescheurd)

Een gescheurde enkelband behandelen bij Fysiotherapie MoveBetter

Als je een gescheurde enkelband hebt, kun je zonder krukken eigenlijk niet meer lopen. Ook heb je hoogstwaarschijnlijk het advies gekregen om veel te rusten, je enkel te koelen, drukverband te dragen en je voet omhoog te leggen. Deze behandelingen helpen allemaal tijdelijk om de pijn te verzachten, maar wat moet je doen als je eigenlijk niet meer stil kunt zitten? Dan bezoek je Fysiotherapie MoveBetter voor de volgende stap van jouw herstel.

De behandeling van een gescheurde enkelband

Als je weer een beetje kunt staan en pijnvrij kunt lopen, kun je met de volgende stap van jouw herstel starten. Nu hoef je niet meer de hele dag te zitten, maar is het tijd om je enkel echt te laten herstellen. Dit doe je met de ondersteuning van een fysiotherapeut van Fysiotherapie MoveBetter.

De fysiotherapeut zal ten eerste de enkel ondersteunen door tape of een brace aan te brengen. Vervolgens maakt de fysiotherapeut de spieren rond de enkel los. Moet je houding verbeterd worden om eventuele klachten in de toekomst te voorkomen, dan wordt hier ook actief aan gewerkt. Na het los maken van de spieren, krijg je rekoefeningen. De laatste stap van de behandeling is het versterken van de spierkracht.

Zoals je ziet, bestaat de behandeling van een gescheurde enkelband uit vele verschillende stappen. Deze stappen kun je niet op eigen houtje doorlopen. Daarom raden wij je aan direct een afspraak te maken bij Fysiotherapie MoveBetter om de behandeling onder begeleiding van een professional te starten.

Meer weten?

Wil je meer over de behandeling van een gescheurde enkelband? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de behandeling die wij bij deze blessure geven. Wil je direct een afspraak maken in onze praktijk in Amsterdam of Almere? Dan kun je ook contact met ons opnemen. Wij ontvangen je graag op de korte termijn om jouw gescheurde enkelband op de juiste manier te behandelen.

Openingstijden

Maandag
08:30 - 21:00
Dinsdag
08:30 - 21:00
Woensdag
08:00 - 21:00
Donderdag
08:30 - 21:00
Vrijdag
08:00 - 19:00
Zaterdag
08:30 - 17:00

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog