Botontkalking

Botontkalking behandelen met Fysiotherapie MoveBetter

Veel 50-plussers hebben er last van: botontkalking. Botontkalking of osteoporose is een natuurlijk verschijnsel, dat ontstaat doordat het lichaam meer botten afbreekt dan nieuwe botten aanmaakt. Hierdoor worden je botten poreus en ervaar je diverse vervelende klachten.

Veel mensen die al een tijdje te maken hebben met botontkalking, houden zich actief bezig met het verminderen van de osteoporose klachten. Ze gebruiken bijvoorbeeld speciale medicijnen om de ontkalking te verminderen en proberen wat meer te bewegen. Dit kan voldoende zijn om botontkalking te behandelen, maar bij velen is dit helaas niet het geval. Zij kunnen een botontkalking behandeling ondergaan bij een professionele fysiotherapeut.

De botontkalking behandeling van Fysiotherapie MoveBetter

Je kunt de klachten van osteoporose effectief verminderen door er een actieve leefstijl op na te houden. De fysiotherapeut van Fysiotherapie MoveBetter kan je helpen deze leefstijl te krijgen. Dit doen we ten eerste door je enkele tips en adviezen te geven op het gebied van voeding en beweging. Daarnaast steken we veel tijd in het losser, langer en sterker maken van je spieren. Zijn je spieren losser, langer en sterker, dan worden je klachten ook minder.

Het doel van Fysiotherapie MoveBetter is een actieve leefstijl ontwikkelen, die perfect bij jou past. Past je nieuwe leefstijl goed bij jou, dan is het namelijk gemakkelijker deze leefstijl vol te houden.

Een bewegingsprogramma op maat

Voldoende beweging is erg belangrijk bij osteoporose. Wel is het belangrijk om op de juiste manier te bewegen, simpelweg omdat je botten minder sterk zijn. Fysiotherapie MoveBetter stelt een bewegingsprogramma op maat voor je op. Hierbij kijken we niet alleen hoe sterk je botten zijn, maar ook naar je spierkracht. Met een bewegingsprogramma op maat beweeg je op de juiste manier, met het beste resultaat.

Direct een afspraak maken?

Probeer je de ontkalking van je botten al een tijdje tegen te gaan, maar lukt dit niet meer zonder professionele hulp? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een osteoporose behandeling in een van onze klinieken. Onze professionele fysiotherapeuten helpen je graag je botten en spieren sterker te maken, zodat je niet beperkt wordt door die vervelende botontkalking.

Openingstijden

Maandag
08:30 - 21:00
Dinsdag
08:30 - 21:00
Woensdag
08:00 - 21:00
Donderdag
08:30 - 21:00
Vrijdag
08:00 - 19:00
Zaterdag
08:30 - 17:00

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog