Medical taping

Medical taping bij Fysiotherapie MoveBetter

Fysiotherapie MoveBetter biedt diverse behandelingen aan. Je kunt onze praktijken in Amsterdam en Almere ook bezoeken voor een medical taping behandeling. Meer over medical taping, lees je op deze pagina.

Medical taping: een korte introductie

Je hebt je spieren nodig bij alle bewegingen die je maakt. Gaat het niet goed met een bepaalde spier, dan kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om bepaalde bewegingen te maken. Dit probleem lossen we op door de spier tijdelijk extra te ondersteunen. Hier gebruiken we de behandelingsmethode medical taping voor.

Bij medical taping wordt de kwetsbare spier tijdelijk ondersteund met speciale tape. Dit is geen ingrijpende behandelingsmethode, maar een milde manier om de natuurlijke processen van het lichaam te ondersteunen. Door tape om je kwetsbare spier te laten doen, kun je de spier blijven gebruiken en herstelt de spier bovendien sneller.

Medical taping met de juiste tape

Bij medical taping wordt er met speciale tape gewerkt. Deze tape is van textiel, is antiallergisch en is bovendien latex-vrij. De tape heeft een rekbaarheid van 140 procent en dit betekent dat je met de tape nog prima kunt bewegen. Ook tilt de speciale tape de huid iets omhoog, waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt. De tape trekt niet, doet geen pijn op de huid en ondersteunt op exact de juiste plekken.

Wanneer is medical taping nodig?

Je kunt een medical taping behandeling ondergaan als een bepaalde spier of meerdere spieren wat extra ondersteuning nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn bij een blessure. Daarnaast kan medical taping ook ingezet worden om gespannen spieren te ontlasten, pijn te verminderen en de houding te verbeteren.

Meer weten of een afspraak maken?

Wil je meer weten over de medical taping behandeling van Fysiotherapie MoveBetter? Neem dan contact met ons op, want wij beantwoorden jouw vragen graag. Wil je direct een afspraak maken voor medical taping? Dan kun je ook contact met ons opnemen. Wij ontvangen je graag in een van onze fysiotherapiepraktijken voor een medical taping behandeling.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden jouw vragen graag.

Scroll omhoog